torsdag, augusti 31, 2006

Ge mig 50 kryss! (och kanske en kyss?)

Har surfat runt på val.se och kommit fram till att jag behöver 50 personkryss för att komma in i kommunfullmäktige i Hofors. Det ska väl inte va så jäkla svårt?
Så nu måste jag jobba lite på det här, nu gäller det. Jag får dela ut flygblad på kvällarna, mobilisera mina bekanta och äska lite pengar från min cuf-avdelningen så får vi se...

Folk som känner mig vet att jag är lite glömsk och att jag lätt tappar bort saker(det där var milt uttryckt). Jag hittade ju faktiskt min plånbok med körkort och sånt för nån dag sedan men nu har jag återigen visat prov på min senilitet.

Jag har nämligen varit i Kilafors idag och haft fem klasspresentationer på högstadiet. Det gick bra och så men den sista klasspressen kunde jag bara ha i en halvtimme för att hinna med tåget. Så jag tackade för mig sa hej då till eleverna och skyndade mot tågstationen. När jag stod på perrongen kom jag plötsligt på att jag lämnat rollupen framme vid tavlan mitt framför klass och lärare (den är ganska stor och synlig). Jag är osäker på vilket intryck jag gav den klassen.

Men sånt är livet och nu har jag ju faktiskt en bra anledning att besöka Kilafors denna pärla i Hälsingland.

onsdag, augusti 30, 2006

Jag blir faktiskt förbannad, tala om vad ni vill istället!

Idag har jag hunnit med sju klasspressar och två bokbord, jag hann också lyssna lite på en debatt på John Bauer gymnasiet i Gävle. En av debattörerna var Åsa Lindestam (sosse). Hon sa i sitt avslutningsanförande att det var ett lätt val i år, det var ett val mellan egoism och solidaritet (snacka om att förenkla och vilseleda). Hon fortsatte ” alliansen vill sänka skatterna… det kommer att göra att vi måste stänga ner skolorna”. Det är alltså alliansen, Centerpartiet och därmed jag själv som vill sänka skatterna så till den milda grad att vi måste stänga alla skolor? (vad jag vet står det inte med i vårt valmanifest). Jag blir förbannad och lite förvånad för det här är typisk skrämselpropaganda, nån jävla ordning får det vara. Men jag vet en sak, dom är rädda nu, rädda att förlora makten.

På frågan om varför sossarna inte lyckats skapa fler jobb svarade hon för övrigt att det var viktigt att satsa på turismen och göra kartor så man visste vart man kunde fika. Kanske, jag säger kanske har man inte förstått problemet om man tror att arbetslösheten blir mindre om vi får reda på vart det är bäst att ha picknick.

För att få ordning på arbetslösheten krävs ordentliga åtgärder, plusjobb och andra pysselsättningar kan slänga sig i väggen. Vad vi behöver är riktiga jobb och det tror jag vi skapar genom jobbonus, sänkta arbetsgivaravgifter, förändrat sjuklöneansvar och mindre byråkrati.

Så till alla socialdemokrater; börja för fan att prata om er egen politik istället för att skrämma upp folk och kasta skit på andra!

tisdag, augusti 29, 2006

Att vara besatt av postlådor.

Idag har jag och Magnus Andersson delat ut flygblad på oss i Torsåker. Vi har varit i Hoo, Berg, Fors, Prästhyttan, Spjutäng, Österbyn, Hästbo, Bagghyttan, Nybyn, Wall, Sotaskär och Bodås. Då förstår ni att alla dom här är ju inte jättestora ställen, inte ens lite stora, dom är ganska små faktiskt. På små ställen finns det inte många postlådor. På nått konstigt vis uppfylls man av glädje, lycka och livskraft när man ser flera postlådor efter varandra. Jag har lagt till det här till min samling av små egenheter.

Men jag är ändå ganska nöjd efter ca 400 utdelade flygblad, fyra motorstopp och en klakonmacka.

Dessutom fick jag idag (tillsammans med Magnus och Robert) pryda framsidan på Gefle Dagblad, väldigt kort artikel men en stor bild, det gillar vi. Arbetarbladet var vi också med i. Läs GD här och arbetarbladet här.

Ikväll ska jag betala räkningar eftersom jag har hittat på min plånbok igen. Jag ska kolla på Idol också, tycker liksom att det är lite roligt att kolla på ungdomar som sjunger falskt och får sina drömmar krossade… Det kan vara en störning hos mig eller så är jag bara lite elak. När bara dom bra är kvar brukar jag sluta titta.

God kväll.

måndag, augusti 28, 2006

En lagom lång dag

Förutom att jag idag glömde min plånbok hemma (eller min plånboks stand-in eftersom jag tappat bort min riktiga plånbok) har det varit en bra dag.

Jag fick lite sovmorgon och som vanligt några minuter försenad åkte jag mot Sandviken där Magnus Andersson och Robert Kling väntade (Magnus var faktiskt också lite sen). Där väntade också en skottkärra, en blå.
Vi travade iväg mot arbetsförmedlingen med skottkärran fylld med jobbansökningar. GD och Arbetarbladet var där, det var lyckat.

Efter stekt sill och kycklingwook var det Bessemergymnasiet som var nästa anhalt. Efter en timme av meningslöst bokbordsjobb var det dags för en klasspress. Stackars klass. Eftersom vi var sist ut var det bara några få tappra elever som redan lyssnat på sex olika partier och nu kom det sjunde. Klasspressen gick sådär även om Magnus var duktig, intresset fanns liksom inte. Det borde ha varit ett annat upplägg. Jag tycker att man borde ha haft ett parti på en dag som besökt fem olika klasser i stället för att han en klass som får besök av sju partier på samma dag. Läraren förklarade att det blev så oroligt för lärarna om man gjorde på nått annat sätt, att det blev lite jobbigt och inte så givande för eleverna att lyssna på politiker i sex timmar verkade vara ett mindre problem. Men vad är min ringa åsikt värd?

Jag var hemma klockan fyra, skönt.

söndag, augusti 27, 2006

Mina principer har svikit mig.

Jag har kämpat emot, avvisat tanken hundratals gånger. Jag har misslyckats, jag har skaffat en blogg.

Att varje dag frambringa en vettig och politisk tanke som är värd att dela med sig av och som är intressant tror jag är skadligt och för mig ganska svårt. Jag har börjat "luckra upp" den inställningen. Om jag istället går in för att jag inte behöver skriva varje dag och att varannan tanke inte behöver vara vettig, då blir det lite enklare.

Men trots allt finns faktiskt många vettiga tankar snurrande även i mitt lilla huvud och några som bultar på och vill ut. De tankar som bultar hårdast ska jag släppa ut här.

Jag vill skriva om mitt arbete som ibland är det roligaste som finns och som ibland ger mig prestationsångest. Jag vill skriva om saker jag tycker är fel och saker jag tycker är rätt. Jag vill skriva om människor jag möter, om saker jag sett och upplevt.

Jag välkomnar mig och andra till min blogg.