torsdag, februari 21, 2008

Socialister och sånt...

Sitter (320 spänn fattigare) på tåget på väg till kretsårsmöte i Hofors, det tar på ekonomin att vara ideellt engagerad...

Läste Fredrick Federleys bloggpost och kan inte låta bli att fascineras av kommentarerna nedanför. Jag (som i och för sig också är ett sånt här borgaras) tycker att det är lite patetiskt att hävda att motståndaren inte försöker förstå, använder simpla argument och plockar ut saker ur sitt sammanhang när det är precis så man själv också gör.

Ett av inläggen på Petters blogg resonerar om fördelningspolitik och kommer fram till att det är ok att undersköterskan tar från sjuksköterskan att sjuksköterskan tar från läkaren osv, alla ska tjäna lika mycket helt enkelt. Tänk att jag har så jävla svårt att förstå det resonemanget, jag ser bara problem.

Vem skulle vilja lägga tid och energi på att utbilda sig om det enda man fick var större ansvar? Vem skulle lägga sin tid på forskning och utveckling? Vem skulle över huvud taget lägga manken till om jag visste att grannen fick lika mycket betalt genom att göra så lite som möjligt?

Pengar är inte onda eller goda i sig, de är ett medel för att kunna byta varor och tjänster med varandra. Money makes the world go around, vad skulle få jorden att snurra i Petters värld?

torsdag, februari 14, 2008

Minskat gap mellan Alliansen och Mona

I och för sig svänger sånt här alltid mycket men efter all motvind känns det skönt med en opinionsmätning som visar ett minskat gap mellan regeringspartierna och oppositionen.

Centerpartiet rör sig inte så mycket i mätningarna (sin vana trogen) och ligger kvar på 6,7 procent. Kristdemokraterna ökar lite till 5,4 procent och Sverigedemokraterna minskar, det känns bra. Dels för att Kd kan behöva lite medvind (dessutom blir det ju väldigt kämpigt att vinna valet om kd skulle halka ur riksdagen) och dels för att jag tycker att Sverigedemokraterna kan fortsätta vara ett litet parti med bittra medlemmar och litet inflytande.

Lars Ohlys verkar tro på egen majoritet i valet 2010 och går fram med "ett tydligt vänsteralternativ". Hans alternativ verkar i varje fall inte vunnit gehör ännu, det är ju en bit kvar till 50 procent om man börjar på 5,4...

Så en uppmaning till alla Centerpartister och liberaler därute:
- Det är inte kört, vi kan vinna nästa val! Hur det går beror på oss och vilken framtidsbild vi tillsammans ger.

Läs gärna Johan Hedin och Bloggen Bent som också kommenterar.

(Idag har jag gått 16 000 steg, sprungit en runda på lunchen och ätit tre blodapelsiner)

tisdag, februari 12, 2008

Skriv på för Ahad!

Migrationsverket är ju verkligen en myndighet som kan driva saker hur långt som helst. Sällan känner jag att något är så hopplöst som när byråkrati och stela regler ändrar livsöden och sätter stopp för konstruktivitet och medmänsklighet.

Magnus Andersson uppmärksammar Ahad på sin blogg idag. En kille som varit i Sverige i fem år, som lärt sig flytande svenska, som studerar på folkhögskola och som har alla sina kompisar i Sverige men som nu ska utvisas till ett land han inte varit i på 11 år! Helt jävla sjukt.

Jag kommer ihåg när vi hade ett liknande "fall" i Hofors. En familj som varit länge i Sverige skulle utvisas, trots att föräldrarna hade arbete och att barnen i princip inte visste om något annat land än Sverige. Jag var elevrådsordförande och skitförbannad.

Hjälp till genom att göra din röst hörd, skriv under namninsamlingen här.

Varis och Beltran, avstängda på livstid

I dagarna har både Tito Beltran och Kajsa varis fällts för sina brott (väldigt olika brott dock)

Kajsa Varis blir avstäng på livstid och får alltså inte längre fuska till sig pallplatser å det är ju tråkit för henne. Men jag kan tycka att man borde fattat nått när man åkt fast en gång tidigare, lärt sig att epo inte är vägen till framgång utan vägen till fall...

Man kan väl säga att Tito Beltran också blivit avstängd på livstid, i varje fall som sångare, eller finns det människor som vill lyssna till våldtäktsmän? Karriären är körd men det är inte det som är viktigast, det viktigaste är att han äntligen åkt fast, att de bevisat hans skuld.

Min favorit atlet (kanske undantaget Charlotte Kalla) Susanna Kallur har ju slagit världsrekord också. Hurra för det!

Föresten är Amanda tillbaka på jobbet och stegtävlingen har börjat på riktigt, det verkar som jag kommer sluta på dryga 6000 steg idag...