torsdag, februari 21, 2008

Socialister och sånt...

Sitter (320 spänn fattigare) på tåget på väg till kretsårsmöte i Hofors, det tar på ekonomin att vara ideellt engagerad...

Läste Fredrick Federleys bloggpost och kan inte låta bli att fascineras av kommentarerna nedanför. Jag (som i och för sig också är ett sånt här borgaras) tycker att det är lite patetiskt att hävda att motståndaren inte försöker förstå, använder simpla argument och plockar ut saker ur sitt sammanhang när det är precis så man själv också gör.

Ett av inläggen på Petters blogg resonerar om fördelningspolitik och kommer fram till att det är ok att undersköterskan tar från sjuksköterskan att sjuksköterskan tar från läkaren osv, alla ska tjäna lika mycket helt enkelt. Tänk att jag har så jävla svårt att förstå det resonemanget, jag ser bara problem.

Vem skulle vilja lägga tid och energi på att utbilda sig om det enda man fick var större ansvar? Vem skulle lägga sin tid på forskning och utveckling? Vem skulle över huvud taget lägga manken till om jag visste att grannen fick lika mycket betalt genom att göra så lite som möjligt?

Pengar är inte onda eller goda i sig, de är ett medel för att kunna byta varor och tjänster med varandra. Money makes the world go around, vad skulle få jorden att snurra i Petters värld?

6 Comments:

At 7:00 em, Anonymous Anonym said...

Lite självinsikt! Inte dåligt för unghögern! Grattis!

 
At 10:42 fm, Blogger Dennis Alexis Hellström said...

*snokar förbi*

www.bimboboy.com/blogg

 
At 11:48 fm, Anonymous Anonym said...

hej där henrik, länge sen sist nu.. :O) //Andreas

 
At 5:19 em, Anonymous Anonym said...

Hej

Hett tips. Ditt skepp sjunker. Centerpartiet är lika populärt som skabb just nu.

 
At 4:35 fm, Anonymous Anonym said...

Jag är heterosexuell!

 
At 12:12 fm, Blogger Xamuel said...

Tja, Henrik. Möjligtvis så ser du bara att det man argumenterar för skulle vara att alla skulle tjäna lika mycket? För så är det ju nu inte, snarare är det väl så att tanken är att det inte ska vara så stora klyftor. Vad är meningen egentligen med att Maud Olofsson tjänar dubbelt så mycket som en riksdagsledamot, som i sin tur tjänar dubbelt så mycket som en reparatör på Ovako, som i sin tur tjänar dubbelt så mycket som en undersköterska? Vem är viktigast om nu ersättningen är ett bevis på värde i samhället? Maud Olofsson hade vi nog alla mått bättre av att slippa tror jag de flesta skriver under på.

 

Skicka en kommentar

<< Home