tisdag, juni 26, 2007

En reflektion om djur och sånt...

Igår gick det näst sista avsnittet av "förhistoriska parken" på tv4. Ett helt värdelöst program som spelar på fel känslor. Nån som åker tillbaka i tiden för att "rädda" förhistoriska djur. Man försöker hela tiden mena att det är för djurens skull de ska räddas inte för att fashinera och underhålla oss. Djuren stängs in ensamma i ett hägn och får ett namn som om det vore bättre än att gå som vanligt på savannen och en dag få en meteorit i skallen.

Dessutom är det ju utomordentligt fånigt när han som har "huvudrollen" i serien låssas smyga på stora djur och fundera ut vad de tänker och vad deras problem är.

Ja, jag vet att allt är påhittat och inte finns på riktigt. Men jag tror att det är viktigt att människor har en annan inställning till vilda djur än den som serien förmedlar. För ett djur är det viktigare att få utlopp för sitt naturliga beteende än att ha ett namn och få fina saker.

Självklart får du döpa din katt till Nisse, fira hans födelsedagar och ge en fin boll i present men det är inte det som får Nisse att känna sig trygg och tillfreds.

3 Comments:

At 11:56 fm, Blogger U-BLOGGING said...

Lite kul att hitta det här inlägget när vi pratade om föe leer emot djur.

Kom inte och säg att inte Fritz inte behöver ett namn! Han behöver dessutom ett halsband med diamanter och svindyr kattmat i vackra skålar. ;-)

kram

 
At 11:58 fm, Blogger Lisa Falk said...

hmm, det var liksom jag som postade förra. U-shopping har än inte skaffat katt. Men det är säkert bra att se över tullarna för små söta djur. KAnske så vi kan ta in några nya sorters ödlor till dig?

 
At 10:50 em, Blogger Henrik Björkman said...

Haha, lite lustigt faktiskt. Ja självklart ska han heta Fritz, men det gör han nog mer för er skull än för hans egen.

 

Skicka en kommentar

<< Home