lördag, oktober 27, 2007

Hofors kommun -Vänligast i Sverige!

Hofors kommun är ju ett lustigt ställe med ett stort problem, det är för få som vill bo där.

Massor med tomma lägenheter gör att kommunen lägger tiotals miljoner på att riva hus. Vikande elevantal gör att vi lägger ner skolor. Den enda gruppen som inte minskar är de gamla, men där skär vi i alla fall ner. Men det är väl saker man gärna offrar när vi i alla fall fått en konstgräsplan och ett uppvärmt torg med stenar från Kina, dessutom är vi ju vänligast i Sverige.

Hofors kommun har lustiga tjänstemän också. arbetarbladet.se uppmärksammar att kommunens bolag Hoforshus byggt en lokal anpassad till livsmedelsförsäljning som hyrs ut till en näringsidkare, då kommer en av kommunens andra tjänstemän och polisanmäler stället för att det enligt tjänstemannen inte uppfyller livsmedelslagens krav. Det här med internkommunikation verkar inte vara Hofors grej.

Men nu ska jag väl inte vara så syniskt negativ. Kommunen har riktigt bra företag också, iTell till exempel. För bara ett par veckor sedan utsågs telefoniföretaget till länets mest framgångsrika företag genom tidningen Dagens Industri. iTell har ökat sin omsättning med 734 procent på fyra år, artikel här. Det enda felet är att varken personal eller företagsledning verkar vilja ha kollektivavtal och då måste ju kommunalrådet ryta ifrån... eller hur? Stor debatt utbryter och i den här artikeln kan ni läsa hur näringslivschefen beklagar kommunalrådets uttalanden...

2 Comments:

At 2:56 fm, Blogger Jonas Rask Samuelsson said...

men jag är inte bitter glömde du skriva med ; )

 
At 10:57 fm, Blogger Henrik Björkman said...

Men du känner väl mig, jag är väl aldrig bitter? Speciellt inte på hoforspolitiken...

 

Skicka en kommentar

<< Home