onsdag, mars 14, 2007

Heliumballonger, finlandssvenskar och snålblåst

Nu är andra dagen i Finland snart över. En dag ute på torget med ett gäng foldrar i ena handen och ballonger i den andra (även om det kan kännas lite dumt när man delar ut en folder varpå mottagaren frågar något som man inte alls förstår och som man inte kan svara på. -Sorry, I don´t understand, pratar du svenska?).

Idag har vi också varit i en grannstad till Helsingfors, Esbo, närmare bestämt i Hagalund. Där stod vi tillsammans med ett gäng partister från sfp (svensk folkparti) och deras partiledare Stefan Wallin som vi fick en liten pratstund med (mycket sympatisk person). Eftersom varken jag eller Amanda är en fena på finska (tidigare idag utbrast Amanda: Perkele, vad är det nu det betyder? vilket jag tyckte var lite kul eftersom det typ är det enda finska ord jag känner till...) fick vi göra saker som inte krävde att vi sa så mycket, jag fyllde ballonger med gas och Amanda knöt.

Vi har också stått utanför valstugan och försökt hålla värmen och ikväll ska vi ut på en "barträff" då sfp:s kandidater sitter på en pub och är tillgängliga för väljarnas frågor typ.

Hade.