torsdag, oktober 26, 2006

Vilken soppa, folkhemmet!

Oj, oj, oj. Ska det aldrig ta slut undrar man. Men nej, det håller på fortfarande, folkhemmet i Hofors Torsåker stretar på och deras partimedlemmar hjälper till så gott de kan.

Det började med att Folkhemmets Anitha Näsström hade satt upp plakat med främlingsfientliga texter i sin butik (jag vet för jag har varit där och läst dom). Det här avslöjade arbetarbladet, läs här. Jag svarade ganska snart tillsammans med Hans Larsson och förklarade Centerpartiets avståndstagande, så här. Folkhemmet börjar tycka att situationen är lite jobbig och i stället för att ta avstånd från de främlingsförgentliga uttalandena skyller de på media, på något vis lite tragiskt, läs här.

Ännu lite jobbigare blir det för Folkhemmet när en medlem anmäler att han blivit misshandlad för hans politiska åsikter. Senare kommer det fram (med ett flertal vittnen) att folkhemsmedlemmen varit så full att han själv ramlat ner för en trappa. Personen som han polisanmält för misshandel gör en motanmälan för sadegörelse, lite tragikomiskt läs det här.

För att lugna ner både redaktioner och befolkning lägger Folkhemmet en motion om invandring och flyktingar, det som är märkligt och tvivelaktigt är att Folkhemmet får en helt okritisk artikel, läs här. Men hur ska invandrare kunna känna sig hemma i Hofors när uttalanden som Anithas är ok?

Jag fruktar att skälet till att Folkhemmet inte tagit avstånd från Anithas uttalanden är en rädsla för att tappa röster. Folkhemmet har visat sig vara ett parti som bedriver populism, baktalar, klagar och polisanmäler det mesta för att komma i media.