söndag, oktober 01, 2006

Blev det ändå så att sd kom in i Hoforspolitiken?

Jag har följt en artikelserie i arbetarbladet och nu börjar jag bli lite mörkrädd. Artiklarna handlar om det lokala partiet "Folkhemmet Hofors Torsåker" och deras representant Anitha Näsström. Orsaken till artikelserien är att Näsström satt upp plakat där hon bland annat skriver att Hoforsborna ”blir bestulna, våldtagna och allmänt störda av dessa invandrare”.

Själv säger hon att Sverigedemokraterna är det parti som ligger henne närmast. Per Åslund folkhemmets "ledare" säger att hennes åsikter absolut inte är något problem, han tycker i stället att hon är precis vad som behövs i Hofors politiska liv. Då undrar jag Per Åslund, vilka är Folkhemmets gemensamma värderingar eller har ni inga?

Visst har vi under lång tid haft en flyktingpolitik som inte sett till individen och som varit stel och oflexibel men att syfta på flyktingar och säga ”Vi har så mycket elände i vårt samhälle, så vi behöver absolut inte importera mer!” det är oacceptabelt. Då har man varje fall passerat min gräns när det gäller rasism och främlingsfientlighet.

Det är dags för folkhemmet att deklarera var de står i frågan. Om folkhemmets värderingar inte överensstämmer med Näsströms kanske det är dags att rensa i leden?

3 Comments:

At 7:57 fm, Blogger Erik Almqvist said...

Vore intressant att veta vad damen ifråga sagt som är rasistiskt. Kan du utveckla?

F ö vill jag bara poängtera att "invandrare" inte är synonymt med "flyktingar".

 
At 10:57 em, Blogger Jonas Rask Samuelsson said...

Tjena

Hur gick det med insändaren kom den in?

->Erik: Vad jag har hört så är det den gamla vanliga argumentationen och Henrik:s text ”blir bestulna, våldtagna och allmänt störda av dessa invandrare” verkar vara citat från affischerna i fråga. Tråkigt med denna oresonliga argumentation kring frågan, föga utvecklande.

Både du och jag är nog medveten om skillnaden mellan invandrare och flykting men vissa ämnar dra människor över samma kam. Sen vill ju ha fri rörlighet för människor och våga stå upp för den svenska öppenheten som var med och byggde den svenska välfärden en gång tiden. Vilket inte alla ställer upp på tyvärr.

 
At 12:58 fm, Blogger Erik Almqvist said...

Jo, riksdagspartierna t ex är ju mkt duktiga på att blanda ihop flyktingar och invandrare. Media med för den delen.

Vad menar du med detta: Sen vill ju ha fri rörlighet för människor och våga stå upp för den svenska öppenheten som var med och byggde den svenska välfärden en gång tiden. Vilket inte alla ställer upp på tyvärr.

?

 

Skicka en kommentar

<< Home