torsdag, november 08, 2007

Många bäckar små...

I brist på bättre saker att göra läste jag en gammal metro på vägen hem från jobbet idag. Fastnade vid en ledare som diskuterade kring miljön och vad vi borde göra för att minska miljöförstöringen.

En väldigt kondenserad och sammanfattad version av texten är att det inte spelar nån roll om vi duttar med sopsortering eller lågenergilampor, det är dom stora sakerna som gör skillnad. Och visst är det väl så, självklart ger stora åtgärder större effekt än små. Jag tror också, precis som skribenten, att det är genom utveckling, entreprenörer och ny teknik som vi kommer att komma till bukt med miljöproblemen. Men att sabotera genom att medvetet slänga allt skräp i samma kontainer på återvinningscentralen för att man inte orkar anstränga sig är nonchalant, egoistiskt och elakt.

Att köpa en lågenergilampa eller skruva av korken på en färgad glasflaska och slänga den i rätt återvinningsbehållare kommer inte att stoppa växthuseffekten, men va fan, de är mycket vi gör som är bra men som inte räddar världen.