söndag, november 04, 2007

Upplyst av väggtidningen i fikarummet...

Läste ICAs väggtidning för butiksanställda idag (har du inte läst denna innovation vad gäller innehåll och grafiskt språk har du faktiskt inte missat så mycket)

Men där fanns en intressant artikel om närproducerade livsmedel (en fråga som Centerpartiet, härstammande från bondeförbundet, drivit sedan tidernas begynnelse med varierande framgång) Idag läste jag i alla fall att ICA ser ett trendbrott, fler efterfrågar ekologiskt och närproducerat (no offence, men om konsumenterna bestämt sig för att det är viktigt får det större genomslag än när agrala Centerpartister ropar om att det) Kanske är jag lite väl sarkastisk, förhopningsvis har vi i Centerpartiet bidragit till att trendbrottet uppstått...

ICAs interna väggtidning uppmanar i alla fall handlarna att knyta kontakter med lokala entrepernörer inom livsmedelsområdet, ta in nya varor och sälja mer KRAV-märkt. Det är bra, konsumentmakten är enorm, det gäller bara att få Svensson att fatta vad som är viktigt.

Och vem vet, om västvärlden fortsätter att vara handlingsförlamad i klimatfrågan ett tag till kanske man snart kan köpa närproducerade bananer, inget ont som inte har nått gott med sig ;-)

1 Comments:

At 11:37 em, Anonymous Anonym said...

Tjena. Det är kul att det blir bättre. Jag är lite road av hur "närförsörjd" man kan bli. Läste en rolig artikel om det i New Yorker och har utlyst en tävling kring detta: vem är mest närförsörjd. Tävling och artikel här: http://myblock.typepad.com

 

Skicka en kommentar

<< Home